Tabere în limba germană în Cluj 2019-04-16T19:58:35+03:00

Tabere de zi în limba germană pentru elevi de clasele 0 – 4 în Cluj-Napoca, realizate de Centrul Gutenberg pentru limba germană

După succesul de anul trecut, în care am avut alături peste 83 de copii care s-au simțit bine la tabere în limba germană organizate în Cluj-Napoca, anul acesta continuăm cu mai mare elan și chef de muncă să facem verile copiilor mai interesante, pe drumul lor de a învăța limba germană.

Taberele la centrul Gutenberg durează o săpătămână, de luni până vineri în intervalul orar 9 – 17. Programul nu include cazare. Pentru cei care sunt implicați și în altfel de activități oferim oportunitatea participării și la jumătate de program, adică în intervalul orar 09:00 – 12:30 și/sau în intervalul orar 13:30 – 17:00. Sunt incluse o masă caldă cu felul 1 și felul 2 și două gustări intercalate în program, de regulă un fruct, un iaurt sau ceva dulce. Apa plată este asigurată de către organizatori pe durata întregului program.

De ce să vă trimiteți copilul la tabere în germană?

Limba germană este cea mai vorbită limbă maternă din Uniunea Europeană și în top 10 din lume. Din punct de vedere economic, este cea mai mare economie din Europa și a patra din lume. Pe partea de științe, germania deție 22 Premii Nobel la fizică, 30 la chimie, 25 la medicină, 11 în economie și 6 premii pentru pace. Aceste 108 premii plasează Germania pe locul 3 în lume la numărul de Premii Nobel. În afară de aceste rezultate, care vorbesc de la sine, în Germania se pune accentul pe cercetare și educație, iar studiul este gratuit. Acestea sunt doar câteva argumente pentru limba germană.

De ce noi?

Persoanele care coordonează programul și se ocupă de participanți sunt acreditate ca lucrători de tineret sau manageri de proiect în Germania. Acreditarea de lucrător de tineret se numește Juleica (Jugendleiter Karte – Legitimația de lucrător de tineret) și se obține în urma unui curs special pentru cei care doresc să organizeze programe pentru copii și tineri.

Pentru atestatul de manager de proiect, echipa centrului a câștigat un loc în You.Pa (Young Potentials Academy), un program de calificare la distanță cu participanți din 12 țări, structurat pe parcursul a 2 ani și jumătate, care cuprindea atât capitole de teorie, care trebuiau parcurse sub îndrumarea unui mentor cu experiență, cât și întâlniri periodice fizice, simulări de proiecte și componente practice ale celor învățate.

În echipa Gutenberg, pe lângă vorbitorii de limba germană care au urmat în România o școală cu predare a limbii germane ca limbă maternă sunt și vorbitori nativi de limba germană.

Organizația-sprijin pentru aceste tabere, Asociația Gutenberg organizează tabere naționale pentru copi și adolescenți de peste 10 ani, însumând peste 2000 de participanți la proiecte. Aceasta experiență ne recomandă ca organizatori de tabere în limba germană.

Cum a fost anul trecut?

Dacă o imagine spune mai mult decât 1000 de cuvinte, câte un filmuleț sigur spune și mai multe. Așadar vă prezentăm 2 astfel de filmulețe de la edițiile trecute.

Care este programul taberelor în limba germana în Cluj-Napoca pentru copii pe 2019?

Anul acesta am mutat conținutul pe www.TabaraDeGermana.ro unde găsiți atât tabere pentru mai multe grupuri de vârstă, cât și informații despre teme relevante din domeniul taberelor în limba germană. Aici sunt câteva linkuri care vă vor duce la categoriile cu aceste nume de pe site-ul amintit mai sus. Mai jos aveți și tematicile taberelor de anul acesta.

Calendar tabere

Detalii organizatorice

Tabere în limba germană

Costuri și reduceri

Înscrieri

Calendarul taberelor pentru 2019

1 – 5 iulie – Tabăra în limba germana de Jurnalism

8 – 12 iulie – Tabăra în limba germana pe Științe

29 iulie – 2 august – Tabăra în limba germană pe geografie si culturi ale lumii

5-9 August – Tabăra în limba germana cu tematica viață fit și nutriție

19-23 August – Tabăra în limba germană pe arte (literatura, basme, muzică, pictură, teatru)

26-30 August – Tabără în limba germană pe Educație financiară

2-6 Septembrie – Tabăra pe competențe digitale în limba germană

Costuri și reduceri ale taberelor

Costurile pentru o tabără sunt de 545 RON

Taxa se achită înainte de tabără cu 2 săptămâni și include o masă de prânz și 2 gustări integrate în program, precum și apă pe perioada întregului program, la discreție. Masa va fi asigurată de către o firma de catering.

În cazul participării la jumătate de program (doar dimineața sau doar după-masa), costurile sunt de 290 RON, cu o gustare și masa de prânz incluse.

Reduceri pentru participarea la mai multe tabere:
Pentru participarea la cel puțin 4 tabere, se va acorda o reducere de câte 100 de lei pentru fiecare tabără. Astfel, în loc de 2180 RON, se va achita suma de 1780 RON pentru cele 4 tabere. Pentru achiziționarea a cel puțin 3 tabere, se va acorda o reducere de câte 50 lei pentru fiecare tabără. Din suma totală de 1635 RON, se va plăti 1485 RON.
În cazul programelor de jumătate de zi nu se acordă reduceri.

Înscrieri