10 motive pentru care să nu renunți la germană

Cu toții am simțit de multe ori că teama de necunoscut sau de dificultate ne influențează atitudinea și viziunea asupra vieții. Uneori renunțăm chiar înainte de a începe, iar uneori renunțăm chiar înainte de a izbândi. Aici îți prezentăm 10 motive pentru care să nu renunți la limba germană.

Argumentele pentru care să nu renunți la limba germană

Limba germană este o limbă solicitantă, ce necesită mult efort de învățare și mult exercițiu. Dacă ar fi să ne lăsăm ghidați de celebra zicală ”Life is too short to learn German”, atunci s-ar aplica tactica de a renunța încă de dinainte de a începe. Însă lucrurile nu stau chiar așa.

Dacă cunoaști limba engleză, atunci ai un avantaj în învățarea limbii germane. Atât germana modernă, cât și engleza modernă au evoluat din aceeași rădăcină a limbilor germanice. Mai jos am pregătit pentru tine o listă ce curpinde 10 motive pe care le considerăm noi că ar trebui să te facă să nu renunți la limba germană.

Demonstrează că poți

Oamenii, chiar dacă de multe ori nu arată asta, găsesc o oarecare bucurie privind eșecul altora. Demonstrează că poți mai mult și demonstrează că vrei! Este important să dai dovadă în viață de determinare, de putere și de voință.

Fii un exemplu

Nu te lăsa copleșit de tot ceea ce presupune învățarea limbii germane. Vei avea doar de câștigat dacă te ambiționezi și pășești tot mai mult către reușită. Cine știe? Poate motivația ta va da un exemplu oamenilor din jurul tău, poți inspira și poți motiva la rândul tău.

Satisfacție

Ți-au spus alții și ți-ai spus și tu de nenumărate ori că nu ești capabil? Nu ai vrea să demonstrezi că ești mai mult decât îți spun alții, decât crezi tu? Odată ce ai realizat un lucru (învățarea limbii germane în acest caz), poți privi înapoi la parcursul tău și vei fi surprins de drumul anevoios și solicitant pe care tocmai l-ai dus la sfârșit. Nimic nu se compară cu acea senzație de satisfacție, cu plăcerea reușitei și cu gândul că, astfel, poți realiza orice.

Organizare

Pentru a reuși în viață, trebuie să fii organizat. Limba germană și învățarea acesteia te ajută să deprinzi o sumedenie de abilități, de la îmbunătățirea memoriei până la o mai bună organizare a timpului, a activităților și a lucrurilor pe care le ai de rezolvat. Această organizare va ajunge să te definească, și așa vei fi cu un pas mai aproape de succes.
„Începe prin a face ce e necesar, apoi ceea ce e posibil, și apoi, dintr-o dată, te vei trezi că faci imposibilul.” -Sf. Francis de Asis

Vei aprecia literatura, muzica, cinematografia sau arta unei alte țări

Suntem sătui de filmele americane și de clișeele acestora, care ne înconjoară. Germana este limba lui Goethe, Kafka, Mozart, Bach sau Beethoven. Nu numai că vei deprinde un vocabular mai vast citind sau urmărind filme în această limbă, ci vei ajunge să vezi cu alți ochi, în limba sursă, ceea ce artiștii au vrut să exprime cu adevărat.

Programe de schimb

Între Germania și numeroase țări de pe mapamond există acorduri cu privire la programele de schimb pentru elevi și studenți. Germania sponsorizează financiar 60.000 de schimburi internaționale în fiecare an. Pe lângă asta, dacă ești student, ai acces la programele Erasmus+.

Călătorii

Bucura-te de experiențe de călătorie mai intense cu ajutorul cunoștințelor de limbă germană (atât în țările vorbitoare de limba germană, cât și în alte țări europene, mai ales în Europa de Est). O limbă străină este un plus în viață, pe care oricine și-l dorește. Cunoscătorilor de limbă germană le este mult mai ușor să călătorească și să se descurce într-o țară vorbitoare de o astfel de limbă, fiind știut faptul că țările Europei de Est sunt încărcate în cultură și în istorie.

Cariera internațională

Germania este a patra putere economică a lumii și este numărul 1 în ceea ce privește exportul. Cunoașterea limbii germane te poate ajuta cu ușurință să îți găsești un loc de muncă fie în țara de origine (în cadrul unei companii multi-sau internaționale), fie în altă țară. Cunoștințele acumulate în acest domeniu te formează ca un om capabil de a avea relații cu multe companii de succes, economia Germaniei fiind recunoscută pentru starea de prosperitate pe care o deține de ani buni și pentru cererea constantă de angajați și parteneri de pe tot mapamondul.

Comunicare

Suntem cu toții conștienți de evoluțiile înregistrate în domenii precum media, marketingul sau tehnologia informației și comunicării. Germania ocupă locul 6 din 87 țări în ceea ce privește producția de cărți noi (1 din 10 cărți din lume este publicată în Germania). Comunicarea multilingvă a devenit necesară în orice domeniu, ajungând să ne caracterizeze viața (atât viața personală-prietenii noi, cât și cea profesională-relațiile și comunicarea cu reprezentanții altor companii).

Studii și oportunități profesionale în Germania și România

Orice tânăr se gândește la viitorul. Toți vrem să avem parte de studii folositoare și de un loc de muncă de pe urma căruia să câștigăm bine. E normal, e vorba despre fiecare în parte. Vrem ce e mai bun pentru noi. Germania oferă un număr ridicat de burse de studiu pe teritorul său și, de asemenea, un număr ridicat de internshipuri și de locuri de muncă. De asemenea se poate studia în limba germană și în România, la Universitatea Babeș-Bolyai. Oferta de studiu în limba germană o găsiți aici. Oportunități profesionale în limba germană găsiți pe site-ul www.MeinJob.ro – Singurul portal pentru joburi în limba germană.

Acestea sunt cateva din motivele pentru care să nu renunți la limba germană! Alte articole interesante găsești la categoria noutăți

2019-01-21T14:36:30+03:00

Leave A Comment