Călătoria în Germania ca turist

Germania este una din cele mai dezvoltate tări din punct de vedere economic din UE. Călătoria în Germania este o încercare de a înțelege mai bine mentalitatea acestui popor.

Mulți dintre noi suntem adepții călătoriilor, a căutării ineditului și a vindecării prin intrarea în contact cu noi culturi, locuri sau persoane. Un avantaj imens al cunoașterii limbii germane este acela al facilitării călătoriei în „das Land der Ideen”. Cine nu și-ar dori să viziteze orașele încărcate de istorie ale acestei tări europene?

Pentru a vă deschide apetitul, am să înșir o listă de lucruri mai puțin știute despre Germania:

  • În Germania există cele mai multe grădini zoologice din lume (peste 400). Printre acestea, o amintim pe cea din Berlin, recunoscută ca fiind una dintre cele mai impresionante din Europa;
  • Gara centrală Hauptbanhnhof este cea mai mare gară din Europa și a fost inaugurată cu ocazia Campionatului mondial de fotbal din Germania 2006;
  • În Bavaria, berea este considerată, în mod oficial, aliment;
  • Cea mai îngustă stradă din lume se află în oraşul Reutlingen (se numeşte Spreuerhofstraße şi măsoară 31 de centimetri lăţime);
  • În Germania există peste 300 tipuri de pâine și dispune de un muzeu unic în lume, și anume Muzeul Culturii Pâinii ;
  • Berlinul este de circa 9 ori mai mare ca suprafață decât Parisul, având o suprafață de 891 kilometri pătrați;
  • De asemenea, aici se găsesc mai multe poduri decât în Veneția.

Călătoria în Germania ca turist

Germania este una dintre cele mai surprinzătoare, spectaculoase și complexe țări ale mapamondului. Are un popor ce uimește prin gradul de civilizație. Pe meleagurile ei se poate observa atât de frumos cum trecutul se împletește cu prezentul, cum istoria se îmbină cu arta și cum misterul dansează cu rigiditatea și corectitudinea. Toate acestea pictează din călătoria în Germania o imagine veritabilă a diversității și a frumuseții.

O călătorie presupune fie vizitarea de noi locuri, fie revederea altora dragi sufletului, dar și cunoașterea de oameni noi și folosirea cunoștințelor noastre lingvistice. Călătoria în Germania vă poate ajuta să înțelegeți mai bine poporul și istoria limbii, să aprofundați limba germană (și să vă obișnuiți cu pronunția naturală a acesteia) și chiar să vă faceți prieteni. Nu este greu să călătorești, trebuie doar să economisești puțin și să ai voința să pornești. Tot efortul merită în final. Așadar, câteva locuri pe care eu le-aș recomanda pentru o eventuală călătorie în Germania ar fi:

I. CATEDRALA DIN KÖLN

Catedrala din Köln rămâne locul favorit al germanilor, acesta fiind rezultatul unui studiu recent realizat de meinestadt.de. Ea este simbolul și centrul orașului, în interiorul său aflându-se moaștele celor 3 magi (aduse în 1164 din Milano).

Călătoria în Germania

II. CASTELUL NEUSCHWANSTEIN

Neuschwanstein este unul dintre cele mai vizitate castele din Europa. 1,3 milioane de oameni vizitează „Palatul regelui de basm” (Ludwig al II-lea). Arhitectura și spațiile interioare sunt caracterizate prin eclectismul romantic al secolului al 19-lea, castelul este considerat o lucrare majoră de istoricism.

Călătoria în Germania

III. TRENUL SUSPENDAT DIN WUPPERTAL

În orașul Wuppertal, ai posibilitatea să te plimbi cu un tren suspendat la o înălțime de 12 metri. Trenul circulă pe o distanță de 13,5 km deasupra râului Wupper și deasupra orașului cu 360 000 de locuitori, străbătând întregul traseu în 30 de minute. Vagoanele duble sunt agățate de structura metalică de deasupra lor. Trenul are 20 de stații locale, iar turiștii, dar și localnicii, sunt încântați că au ocazia să circule cu o asemenea minune tehnologică.

Călătoria în Germania

IV. REZIDENȚA WÜRZBURG

Complexul de camere spectaculoase ale rezidenței cu deschiderea lor în vestibul și grădină, te conduce pe scări și prin sala albă până la frescele din Kaisersaal ale lui G.B. Tiepolo Kaisersaal.

Călătoria în Germania

V. CASTELUL SCHWERIN

Castelul Schwerin, situat într-o zonă romantică pe o insulă din lacul Schwerin, este una dintre cele mai importante clădiri ale istoricismului din Europa. Forma conservată până în ziua de astăzi păstrează castelul reconstruit în secolul al 19-lea, inclusiv patru case din secolele 15 și 17.

Călătoria în Germania

VI. EAST SIDE GALLERY

East Side Gallery din Friedrichshain este cea mai lungă galerie în aer liber din lume, având 1361 de metri și fiind cea mai lungă bucată rămasă din Zidul Berlinului. Aici au fost imortalizați pentru Wendezeit peste 100 de artiști, iar intrarea este gratuită.

Călătoria în Germania

VII. REICHSTAG

Reichstag, sediul Parlamentului German este unul dintre cele mai importante obiective turistice și istorice din Berlin. Cladirea Parlamentului este in apropiere de Poarta Brandenburg (înainte de unificarea Germaniei se afla chiar în apropiarea Zidului Berlinului).

Călătoria în Germania

VIII. POARTA BRANDENBURG

Poarta Brandenburg este un monument construit în secolul al XVIII-lea, iar în timpul Razboiului Rece, când poarta se afla chiar pe granița dintre Est și Vest, a devenit simbolul unui oraș divizat.

De la Căderea Zidului Berlinului în 1989, Poarta Brandenburg a devenit simbolul Berlinului reunificat.

Călătoria în Germania

IX.PARCUL TIERGARTEN DIN BERLIN

Parcul Tiergarten mai este numit și plămânul Berlinului. În apropierea parcului puteți vizita și Gradina Zoologică din Berlin, cunoscută ca fiind cea mai diversă gradină zoologică din lume!

Călătoria în Germania

X. INSULA MUZEELOR

Insula Muzeelor este o mică insulă înconjurată de apele râului Spree și care își trage numele de la faptul că aceasta găzduiește cinci mari muzee: Muzeul Pergamentului (Pergamonmuseum), Muzeul Vechi (Altes Museum), Muzeul Nou (Neues Museum), Muzeul Bode (Bode Museum) și Galeria Națională de Artă (Alte Nationalgalerie).

Călătoria în Germania

Sper că v-am captat atenția cu aceste informații și că v-am stârnit pofta de cunoaștere. Călătoria în Germania ne deschide o poartă către o țară incredibilă din punct de vedere istoric și cultural, iar fiecare colțișor din ea merită vizitat. Avem atât de multe de învățat din aceste drumuri pe alte meleaguri! Niciodată nu e prea târziu pentru a începe. Cu atât mai bine dacă avem ocazia să exersăm și o limbă străină, limba germană!

Dacă vrei să călătorești în germania și vrei să înveți câteva cuvinte sau expresii care te vor ajuta să te descurci, verifică secțiunea de noutăți unde publicăm constant lucruri educative sau dacă ești din Cluj, înscrie-te la un curs de limba germană. Mai multe detalii despre cursuri de limba germană aici.

2019-04-07T12:23:35+03:00

Leave A Comment